Izkoristi dan, privošči si več za manj! Vse za kolesarstvo, smučanje ali snb s še dodatnim 10% popustom na že tako znižane cene.  Uporabi kodo: BIKESKI10 (ne velja za kolesa, ekskluzivne izdelke in znamke Garmin, GoPro, Pieps, Polar, Suunto in Tacx). 

Gorska polnovzmetena ženska

(11)

Tudi polnovzmeteno žensko gorsko kolo (vzmetenje spredaj in zadaj) je ukrojeno posebej za ženske in njihov način vožnje.  Ročaji so tanjši kot pri moških kolesih, krmila so ožja in sedeži so prilagojeni ženski anatomiji. 

Zakaj torej žensko polnovzmeteno gorsko kolo? 

Preberi več
Razvrsti po
Filtriraj

Vrste ženskih polnovzmetenih gorskih koles

Poznamo ženska polnovzmetena cross country / trail kolesa, All-mountain kolesa, Enduro kolesa. Bistvena razlika med temi podzvrstmi gorskih koles se skriva v geometriji koles in hodu, ki ga nudijo amortizerji. V prvi vrsti je geometrija kolesa tista, ki določa namembnost kolesa.

  • Cross country polnovzmetena kolesa nudijo med 100 in 130mm hoda spredaj in zadaj, kar je dovolj za vožnjo po gozdnih poteh in vlakah ter makadamih. Ker imajo manj hoda, so cross country kolesa lažja in zato hitrejša ter bolj odzivna, kolesarju pobirajo manj energije pri poganjanju, so pa zaradi manj hoda težje obvladljiva na zahtevnih terenih.

    Za nakup Cross coutry kolesa se bodo odločili vsi tisti, ki jim je veliko pomembnejši hiter vzpon na vrh in drvenje po gozdnih potkah, kot adrenalina poln spust „na vse ali nič“ proti dolini.

  • All-mountain kolo ali vsegorsko je polnovzmeteno gorsko kolo s katerim lahko kolesarite povsod. Nekoliko položnejši kot vilice in sedežne opore, veliko pripomoreta k lažjemu in bolj kotroliranemu premagovanju strmin na spustih in s skalami ter kamni posejanih gorskih poti.

    Zaradi položnejšega kota vilic ne boste imeli občutka, da bi vas kolo na strmih spustih želelo „skipati“ preko krmila. Tudi hod med 130 in 150mm spredaj in zadaj, odpušča marsikatero napako kolesarja in vzdržuje stik s podlago tudi na zahtevnejših podlagah in pri večjih hitrostih.

    Za nakup All-mountain kolesa se bodo odločili vsi tisti, ki jim najhitrejši vzpon ni ravno na prvem mestu, na spustih pa ne poznajo ovir in se s kolesom spustijo praktično po vsaki planinski in tudi gorski poti, ki jim pride naproti. Za all-mountain kolesa pravimo, da so nekje 50/50 enako dobra na vzponih in spustih ter primerna za vsak teren.

  • Enduro kolo je kolo s še položnejšim kotom vilic, kot pri all-mountain ter cross-country kolesih in še več hoda. Položen kot vilic omogoča premagovanje neverjetnih strmin na spustih, kot sedeža pa je še vedno dovolj pokončen, da omogoča relativno udoben vzpon.

    Enduro kolo je namenjeno vsem tistim, ki bi radi kolo s katerim boste še vedno lahko prikolesarili na vrh gore, a pri tem ne boste podirali nikakršnih hitrostnih rekordov, tudi namatrali se boste nekoliko bolj, na spustih pa vam noben skok, skala ali korenina ne bo predstavljala prevelike ovire.

    Enduro kolesa vas bodo razvajala s 160, nekatera pa celo s 180mm hoda, kar je več kot dovolj, da boste proti dolini poleteli s polno hitrostjo, ne glede na to kakšna je pot. Za Enduro kolesa velja, da so okrog 40% plezalca in 60% spustaša.

 

 

Vse kategorije:
Znamke
Okvir
Velikost koles
Cenovni razpon:
od:
do: