Izkoristi dan, privošči si več za manj! Vse za kolesarstvo, smučanje ali snb s še dodatnim 10% popustom na že tako znižane cene.  Uporabi kodo: BIKESKI10 (ne velja za kolesa, ekskluzivne izdelke in znamke Garmin, GoPro, Pieps, Polar, Suunto in Tacx). 

Gorska prednjevzmetena ženska

(20)

Žensko gorsko kolo je posebej prilagojeno ženskam in njihovi anatomiji. Nekoliko drugačna geometrija, tanjši ročaji, oblikovani za manjše ženske dlani, ožja krmila in posebni sedeži.... Ženska gorska kolesa s prednjim vzmetenjem, so primerna za najširši krog gorskih kolesark.

Preberi več
Razvrsti po
Filtriraj

Ženska gorska kolesa s prednjim vzmetenjem, zakaj?

Primerna so predvsem za vožnjo po gozdnih poteh in vlakah, znana tudi pod imenom cross country kolesa. Zadnji del brez vzmetenja omogoča neposreden prenos vaše moči na podlago, brez nepotrebnega izgubljanja energije.

Prednje, vzmetene vilice imajo med 80 – 100mm hoda in omogočajo lažje premagovanje neravnin, boljši stik prednjega kolesa s podlago in mirnejšo vožnjo po zahtevnejši podlagi.

V čem se hardtail gorska kolesa razlikujejo med seboj?

Tudi ženska gorska kolesa s prednjim vzmetenjem se med seboj razlikujejo. Velikost obročev, material okvirja in oprema ter geometrija so lahko znotraj te skupine zelo različni. 

Med ženskimi gorskimi kolesi najdete taka s 27,5 colskimi obroči ali 29 colskimi. Manjša kolesa so bolj okretna in bodo primernejša za kolesarke nižje rasti, z 29" obroči pa boste lažj premagovali neravnine na poti in bolje vzdrževali hitrost. 

Kaj pa material iz katerega so izdelani okvirji?  Okvirji iz karbona, so lažji in bolj togi, aluminijasti okvirji pa praviloma tehtajo malce več in so hkrati tudi nekoliko cenejši. 

 

 

Vse kategorije:
Znamke
Okvir
Velikost koles
Cenovni razpon:
od:
do:
MemCached_cats_left_1_756_sl