Izkoristi dan, privošči si več za manj! Vse za kolesarstvo, smučanje ali snb s še dodatnim 10% popustom na že tako znižane cene.  Uporabi kodo: BIKESKI10 (ne velja za kolesa, ekskluzivne izdelke in znamke Garmin, GoPro, Pieps, Polar, Suunto in Tacx). 

Freeride smuči

(5)

Vodič do pravih smuči

Se odločate za nakup novih smuči pa niste popolnoma prepričani kateri so prave za vas? Preberite si spodnje nasvete in prepričani smo, da boste hitro našli prave.

Preberi več
Razvrsti po
Filtriraj

Freeride smuči: smuči namenjene smučanju izven urejenih smučišč. Odlično se znajdejo na širokih pobočjih pršiča, dropih čez klife, v strmih kuloarjih...

Freeride smuči so opremljene z različnimi vrstami rockerjev, ki prispevajo k njihovi plovnosti v celem snegu. Širina smuči večinoma presega 100 mm pod čevljem, kar smuči doda stabilnost, predvsem pa še poveča njeno plovnost. Znotraj široke palete freeride smuči ponovno najdemo več razlik. Smučarji, ki imajo boljše predznanje alpskega smučanja, bodo posegali po trših smučeh, ojačanih s titanalom. Te smuči so trše in nekoliko zahtevnejše za vodenje, vendar se poleg pršiča brezkompromisno spopadajo tudi s trdo snežno podlago, ledom, zapihanim snegom, odlično se znajdejo tudi na urejenih smučiščih. Nekoliko mehkejše smuči bodo izbirali tisti, ki vedno iščejo idealen pršič. Te smuči so prava igrača v svežem snegu, vodljive in predvsem zelo zabavne. Na freeride smučeh bodimo pozorni še na vezi, ki niso nujno del smučarskega seta. Lahko izbiramo med togimi vezmi, podobnimi kot jih poznamo pri alpskem smučanju, le da so tu opremljene s širšimi zavorami in močnejšimi vzmetmi, ki dovoljujejo tudi višje skoke čez klife. Lahko izberemo vezi, ki so po zasnovi bolj podobne turnim in omogočajo hojo. Odlična lastnost, ko želite na goro brez pomoči žičnice oziroma, ko je do izhodišča izbrane strmine potrebno priti peš. V tem primeru vam svetujemo tudi nakup kož za smuči. Pri izbiri dolžine je potrebno upoštevati smučarsko znanje in terene po katerih se bomo z izbranimi smučmi podili, navadno izbiramo smuči dolžine enake naši telesni višini ali daljše.

 

Vse kategorije:
Znamke
Dolžina
Cenovni razpon:
od:
do:
MemCached_cats_left_285_425_sl