Danes ŠE dodatni 10% POPUST na vse iz oddelka "Lifestyle", tudi na že ZNIŽANO! Pri nakupu uporabi kodo CASUAL10 za nakup super oblačil, obutve, očal in dodatkov za prosti čas!

Specialized Električno kolo Turbo Kenevo SL Expert Carbon 2023 grey

Specialized
Električno kolo Turbo Kenevo SL Expert Carbon 2023 grey

Cena: €9.999,00
Zdaj v akciji: €6.999,30
Mesečno že od:€117,77[Več]
Akcijska ponudba velja tudi v trgovinah.
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: €6.999,30

Na voljo so vam sledeče možnosti za obročno odplačevanje*:

* Obročno plačilo izberete kot način plačila.

Informativni izračun:

84€117,77
72€131,94
60€152,11
48€182,61
36€232,87
24€333,60
12€635,98

Preveri svoj limit

Hitri potrošniški kredit

Hitro in enostavno opravite nakup s pomočjo hitrega kredita in si znesek nakupa porazdelite na več mesecev.
Za sklenitev kreditne pogodbe potrebujete le: osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in zadnji bančni izpisek. [ Splošni pogoji 1stavno - obroki pri roki ] .

Ponudba velja do: 06.05.2024

Podrobnejši opis

Končno tudi pri nas! Specialized Kenevo SL Expert Carbon! Nova električna Enduro različica razveseljuje s svojo ubijalsko agresivnostjo v sodelovanju z že dobro poznano 'popolno' asistenco motorja SL 1.1. Lahek motor z 2x pomočjo okrepi tvoj vnos energije, tako da več sto višinskih metrov dolgi spusti po kamnitih, tehničnih in zanimivih poteh ne bodo več le stvar domišljije.

Karakteristike, ki krasijo živahnega in hitrega karbonskega Keneva Experta SL, so v primerjavi s Turbo Kenevom krajši doseg (reach) in krajša dolžina cevi ob verigi, s katerimi kolo pridobi na vrhunskem prileganju in okretnosti. 76 stopinjski kot podsedežne cevi in možnost nastavitve kota krmilne cevi pa naredita kolo odlično tudi za najstrmejše vzpone. Kot krmilne cevi boš lahko nastavil za 1° bolj strmo ali 1° bolj položno (med 62,5° do 65°). Kar pomeni, da boš v položaju dvignjene osi nastavil na Slack, Middle ali Steep in prav tako pri nižji postavitvi sredine. To pomeni, da imaš 6 različnih nastavitev. Položen kot vilice in 170 mm prednjega in zadnjega vzmetenja ti bo omogočalo premagovanje neverjetnih strmin na spustih ne glede na teren. Robusten in energičen ti ne glede na svoje spustaške lastnosti še vedno omogoča odličen vzpon s pomočjo skorajda popolnega asistenta - SL motorja 1.1. Motor, poznan iz modela Levo SL, nudi 320Wh kapaciteto baterije. Z dodatnim Range Extenderjem (na voljo posebej) oziroma 160Wh baterijo, ki jo voziš v nosilcu bidona (ali v nahrbtniku), si  lahko povečaš domet baterije še za 50%. Le ta je povsem integrirana v glavno cev okvirja in jo je mogoče enostavno sneti in polniti drugje ali jo zamenjati. Še več, na kolo lahko greš tudi brez baterije in imaš s seboj za pomoč le Range Extender. Vse skupaj pa boš z lahkoto upravljal s prenovljenim in še pametnejšim uporabniškim vmesnikom MasterMind.

Da pa ne boš imel občutka "potuhe" med kolesarjenjem, pomoč popolnega asistenta SL še vedno zahteva dovolj tvoje moči, da se ti na vrhu vzpona nasmeji, ker veš, da si še vedno dal vse od sebe. Se sprašuješ, kaj vse so še ostali 'cukrčki', ki pripomorejo k edinstvenosti kolesa?  Kenevo SL Expert je za 5,5 kg lažji od Turbo Keneva in le 4 kg težji od svoje različice brez motorja. FOX Float prednje in zadnje vzmetenje s 170 mm hoda omogoča popoln nadzor nad vsakim terenom, SRAM Code RS hidravlične disk zavore nudijo neverjetne prilagoditve in modulacijo, z 12-stopenjskim prestavnim sistemom SRAM X01 Eagle pa ti je omogočena enostavnost, izjemna natančnost in vzdržljivost. Tu je še X-Fusion Manic sedežna opora, ki bo poskrbela za še večji nadzor in samozavest pri spustih na izjemno tehničnih trailih.

Velikost okvirja koles je slogovno specifična. V veliki meri se določa glede na način vožnje in teren, po katerem se najraje zapelješ in ne toliko po tvoji višini. Geometrija kolesa je takšna, da se z večanjem velikosti okvirja podaljšuje doseg, medtem ko se stojna višina in dolžina pod-sedežne cevi povečata le minimalno. Takšna geometrija ti omogoča, da velikost kolesa izbereš na najbolj optimalen način - izbereš takšnega, ki bo najbolje ustrezalo tvojim željam glede ‘obnašanja’ kolesa na terenu. Krajše kolo izbereš v primeru, ko želiš odzivnejše kolo, da ga lažje manevriraš okoli tehničnih zavojev, ter za vožnjo po manj zahtevnih, položnješih “flow” trailih, kjer bo to kolo bolj živahno in igrivo. Če pa si želiš stabilnejše kolo za hitrejšo, stabilnejšo vožnjo po bolj zahtevnem, strmejšem terenu pa lahko izbereš večjo velikost okvirja.

Kljub vsemu Kenevo SL še vedno deluje kot navadno gorsko kolo, saj je občutek enak navadnemu kolesu. Vendar izkušnja z njim pusti svoj pečat. Lahko boš nabiral vzpone in spuste in vzdrževal svojo kondicijo tudi takrat, ko bosta ti in tvoj čas na bojni nogi. Prefinjen polnovzmeteni spustaš Kenevo SL bo s svojimi robustnimi karakteristikami zagotovil, da boš najljubši trail lahko odfural večkrat. In to v enem popoldnevu.

Zakaj 29" kolesa? 

  • 29" kolesa za boljšo kontrolo - zaradi večje stične površine s tlemi zagotavljajo boljši opijem in posledično nudijo boljšo kontrolo med vožnjo
  • 29" kolesa za večjo hitrost - preprosta fizika: večji premer, višja hitrost
  • 29" kolesa za bolj gladko vožnjo - z večjimi kolesi lažje premagujemo manjše in večje ovire, ki nam prekrižajo pot
  • 29" kolesa za ljudi višje rasti – enostavno zato, ker so večja


Okvir:
Specialized FACT 11m karbon, 29", notranja napeljava žic in sedežne opore, 148mm nosilci zadnje osi, industrijski ležaji vrtišč, integrirano SWAT orodje, 170mm hoda

Vilica: 
Fox FLOAT 38 Performance Elite 29", Grip2 damper, HSC, LSC, HSR, LSR, 110x15mm os, 170 mm hoda

Zadnji amortizer: 
FOX FLOAT X2 Performance, 2 stopenjska nastavitev, 62.5x230 mm

Oprema:
SRAM X01 Eagle (zadnji menjalnik) / SRAM X01 Eagle, trigger (prestavne ročke) /  12 prestav

Zavore: 
SRAM Code RS, 4 batni, hidravlične disk zavore, 220/220 rotorja

Gonilka:
Praxis M30, 94 BCD, 32T

Zadnji verižniki:
SRAM XG-1295 Eagle, 12 prestav, 10-52T

Sedežna opora:
X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head, bottom mount cable routing, remote SLR LE lever, 34.9mm, S2: 125mm, S3: 150mm, S4/S5: 170mm

Obroči:
Roval Traverse 29 aluminij, 30mm notranja širina, 2Bliss Ready

Prednji plašč:
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T9 compound, 2Bliss Ready, 29x2.3"

Zadnji plašč:
Eliminator, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T7 compound, 2Bliss Ready, 29x2.6"

Elektro motor:
Specialized SL 1.1, custom light weight motor, 35Nm navora, 240W

Uporabniški vmesnik:
Specialized MasterMind TCU, ANT+/Bluetooth®, w/Handlebar remote

Baterija:
Specialized SL 1.1, kapaciteta 320Wh, integrirana v spodnjo cev, zaklepanje, možnost polnjenja baterije na kolesu ali posebej, LED indikatorji moči, ANT+/Bluetooth® povezljivost, povezljiva z aplikacijo Mission Control App, custom charger, 48V System w/ SL system charger plug



S klikom na kalkulator dometa lahko izračunaš domet baterije.

* Proizvajalec dopušča možnost spremembe komponent brez predhodnega obvestila.

Preberi več
Skrij podrobnosti

Mnenja uporabnikov(3)

Mnenja uporabnikov

* Vsebina in mnenja, izražena s strani uporabnikov, odražajo njihova osebna stališča in ne predstavljajo stališč podjetja PR, d.o.o. Za točnost in verodostojnost navedb uporabnikov podjetje PR, d.o.o. ne prevzema odgovornosti.

  • N. P., Ljubljana, 25.09.2023 22:19:38:

    Ocena:

    Kolo ima vse, kar potrebuješ tudi za najbolj zahteven spust: odlično vzmetenje, ki “pojé” vsako oviro na še tako zahtevnem terenu, zavore delujejo brezhibno in dovolj moči brez težav dosežeš z enim prstom, robustna kolesa in široko bilanco, ki naredi kolo zares stabilno. 320 Wh baterija je čisto dovolj, da postanejo vzponi enostavni in lahko uživaš v spustih brez preutrujenosti nog tudi cel popoldne. Pogrešam pa kakšen dodaten Watt moči pri daljših vzponih, kar pa lahko rešiš z nakupom RE. Zaenkrat (po enem mesecu) resnično navdušen. Če iščete kolo za dober adrenalinski spust je to odlična izbira.

  • M. G., Škofja vas, 08.09.2023 15:14:09:

    Ocena:

    Super enduro kolo z ravno pravšnjo mero e-pomoči za kolesarje, ki jim kdaj primankuje časa in bi radi večkrat odvozili svoj najljubši trail. Jaz sem se ga navadil že pri prvi vožnji. Sem zelo zadovoljen

  • T. M., Ljubljana, 30.06.2023 21:13:41:

    Ocena:

    Kolo združuje najboljše lastnosti enduro geometrije kolesa z lahkim in učinkovitim e- pogonom. Kenevo SL je še vedno dovolj lahko, da ga z lahkoto prestavimo preko ovir, obenem pa dovolj zmogljivo za brezskrbno spuščanje po zahtevnejšem terenu ali trailu. Razporeditev koles, sprednje 29´, zadnje 29´ olajša vožnjo po ravnem in pri vzpenjanju. Uporabljam dokupljeni "range extender" plus 50% baterije.

Napiši mnenje

Zaloga v trgovinah

Zaloga v trgovinah

Okvir Rok dobave Šk.Loka Lj. BTC Lj. Tržaška Radovljica Maribor OnLine  
S3 Na zalogi :)
Za prevzem artikla v PE Škofja Loka prosimo pokličite
04/29-27-712
ali pošljite mail na
loka@extremevital.com
Artikel je na zalogi v PE BTC
Artikel je na zalogi v PE Ljubljana Tržaška

Opomba: Kolo je potrebno pred nakupom pripraviti za uporabo, zato vas prosimo, da nas pred obiskom kontaktirate.

Artikel je na zalogi v PE Radovljica

Opomba: Kolo je potrebno pred nakupom pripraviti za uporabo, zato vas prosimo, da nas pred obiskom kontaktirate.

Za prevzem artikla v PE Maribor prosimo pokličite
059/25-90-40
ali pošljite mail na
maribor@extremevital.com
Artikel lahko naročite preko spleta
S4 Na zalogi :)
Za prevzem artikla v PE Škofja Loka prosimo pokličite
04/29-27-712
ali pošljite mail na
loka@extremevital.com
Artikel je na zalogi v PE BTC
Za prevzem artikla v PE Ljubljana Tržaška prosimo pokličite
01/47-00-930
ali pošljite mail na
trzaska@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Radovljica prosimo pokličite
04/292-77-40
ali pošljite mail na
radovljica@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Maribor prosimo pokličite
059/25-90-40
ali pošljite mail na
maribor@extremevital.com
Artikel lahko naročite preko spleta
S5 Na zalogi :)
Za prevzem artikla v PE Škofja Loka prosimo pokličite
04/29-27-712
ali pošljite mail na
loka@extremevital.com
Artikel je na zalogi v PE BTC
Za prevzem artikla v PE Ljubljana Tržaška prosimo pokličite
01/47-00-930
ali pošljite mail na
trzaska@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Radovljica prosimo pokličite
04/292-77-40
ali pošljite mail na
radovljica@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Maribor prosimo pokličite
059/25-90-40
ali pošljite mail na
maribor@extremevital.com
Artikel lahko naročite preko spleta

Kaj pomenijo ikone?

Testno električno kolo Turbo Levo FSR Comp S4 2023 black SpecializedTestno električno kolo Turbo Levo FSR Comp S4 2023 black
Električno kolo Turbo Levo SL Comp Carbon 2024 mystic blue SpecializedElektrično kolo Turbo Levo SL Comp Carbon 2024 mystic blue