Ne zamudi! Danes dodatni 10% POPUST na vse izdelke iz oddelka Tek in outdoor, tudi na že ZNIŽANE! (ne velja za športne ure in ekskluzivne artikle) Prihrani pri obutvi, oblačilih, opremi in športni prehrani - pri nakupu uporabi kodo RUNOUT10

Sidarta Nevarna igra

Sidarta
Nevarna igra

Cena: €19,90

Podrobnejši opis

Nevarna igra je iskrena in pretresljiva pripoved o popolni predanosti alpinizmu, analiza plezalskega duha z močnim čustvenim nabojem. Postavljena je v obdobje thatcherizma, obdobje zapiranja rudnikov in tovarn ter posledično naraščajoče brezposelnosti, ki je najbolj prizadela prav socialno okolje, kateremu je pripadal tudi Pritchard. Izhod iz brezizhodnosti življenja s socialno podporo za brezposelne, ki je znašala skromnih 18 £ na teden, je Paul poiskal v ekstremnem alpinizmu, trdem in neizprosnem kot življenje samo v tistih letih.

Brez denarja in prihodnosti se je s prijatelji posvetil plezanju težkih in nevarnih smeri s sprotnim nameščanjem varovanja. V Severnem Walesu so takrat opravili nekaj zgodovinsko pomembnih prvih prostih ponovitev in prvenstvenih vzponov, ki so tedaj pomenili korak naprej v razvoju angleškega prostega plezanja.

S temi izkušnjami in znanjem je bil prehod iz domačih klifov v velike stene sveta le še vprašanja časa, prvenstvene smeri v stenah Torres del Paine, Yosemitov, Garwhalske Himalaje, Karakoruma in Baffina pa logično nadaljevanje njegove alpinistične kariere. Knjiga je zbirka razmišljanj o ljudeh in krajih, izkušenj ob spopadanju z umrljivostjo, pripovedi o pustolovščinah, kjer je plezanje na goro samo polovica doživetja. Avtorjevo rahločutno prepoznavanje značaja svojih prijateljev je zajeto v pripovedih o drugih plezalcih: Pepeju Chaverriju, Silvu Karu, Philipu Lloydu, Teu Plazi in ostalih.

Paul Pritchard je za svoj knjižni prvenec prejel Boardman-Taskerjevo nagrado, najprestižnejšo britansko nagrado za gorniško literaturo.

Lastnosti:

  • Avtor: Paul Pritchard
  • Format 13,3 x 23 cm
  • Mehke plastificirane platnice,
  • barvne fotografije
  • 208 strani
  • Prevod Mire Steinbuch
Preberi več
Skrij podrobnosti

Mnenja uporabnikov

Zaloga v trgovinah

Zaloga v trgovinah

Artikel Rok dobave Šk.Loka Lj. BTC Lj.Tržaška Radovljica Maribor OnLine  
Nevarna igra Na zalogi :)
Za prevzem artikla v PE Škofja Loka prosimo pokličite
04/29-27-712
ali pošljite mail na
loka@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE BTC prosimo pokličite
01/810-23-20
ali pošljite mail na
btc@extremevital.com
Artikel je na zalogi v PE Ljubljana Tržaška
Za prevzem artikla v PE Radovljica prosimo pokličite
04/292-77-40
ali pošljite mail na
radovljica@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Maribor prosimo pokličite
059/25-90-40
ali pošljite mail na
maribor@extremevital.com
Artikel lahko naročite preko spleta
 

Kaj pomenijo ikone?

Zemljevid Triglav: Kranjska Gora-Martuljkova skupina-Bohinj SidartaZemljevid Triglav: Kranjska Gora-Martuljkova skupina-Bohinj
Knjiga Igra in biseri SidartaKnjiga Igra in biseri