Danes ŠE dodatni 10% POPUST na vse iz oddelka "Lifestyle", tudi na že ZNIŽANO! Pri nakupu uporabi kodo CASUAL10 za nakup super oblačil, obutve, očal in dodatkov za prosti čas!

Sidarta Nevarna igra

Sidarta
Nevarna igra

Cena: €19,90

Podrobnejši opis

Nevarna igra je iskrena in pretresljiva pripoved o popolni predanosti alpinizmu, analiza plezalskega duha z močnim čustvenim nabojem. Postavljena je v obdobje thatcherizma, obdobje zapiranja rudnikov in tovarn ter posledično naraščajoče brezposelnosti, ki je najbolj prizadela prav socialno okolje, kateremu je pripadal tudi Pritchard. Izhod iz brezizhodnosti življenja s socialno podporo za brezposelne, ki je znašala skromnih 18 £ na teden, je Paul poiskal v ekstremnem alpinizmu, trdem in neizprosnem kot življenje samo v tistih letih.

Brez denarja in prihodnosti se je s prijatelji posvetil plezanju težkih in nevarnih smeri s sprotnim nameščanjem varovanja. V Severnem Walesu so takrat opravili nekaj zgodovinsko pomembnih prvih prostih ponovitev in prvenstvenih vzponov, ki so tedaj pomenili korak naprej v razvoju angleškega prostega plezanja.

S temi izkušnjami in znanjem je bil prehod iz domačih klifov v velike stene sveta le še vprašanja časa, prvenstvene smeri v stenah Torres del Paine, Yosemitov, Garwhalske Himalaje, Karakoruma in Baffina pa logično nadaljevanje njegove alpinistične kariere. Knjiga je zbirka razmišljanj o ljudeh in krajih, izkušenj ob spopadanju z umrljivostjo, pripovedi o pustolovščinah, kjer je plezanje na goro samo polovica doživetja. Avtorjevo rahločutno prepoznavanje značaja svojih prijateljev je zajeto v pripovedih o drugih plezalcih: Pepeju Chaverriju, Silvu Karu, Philipu Lloydu, Teu Plazi in ostalih.

Paul Pritchard je za svoj knjižni prvenec prejel Boardman-Taskerjevo nagrado, najprestižnejšo britansko nagrado za gorniško literaturo.

Lastnosti:

  • Avtor: Paul Pritchard
  • Format 13,3 x 23 cm
  • Mehke plastificirane platnice,
  • barvne fotografije
  • 208 strani
  • Prevod Mire Steinbuch
Preberi več
Skrij podrobnosti

Mnenja uporabnikov

Zaloga v trgovinah

Zaloga v trgovinah

Artikel Rok dobave Šk.Loka Lj. BTC Lj.Tržaška Radovljica Maribor OnLine  
Nevarna igra Na zalogi :)
Za prevzem artikla v PE Škofja Loka prosimo pokličite
04/29-27-712
ali pošljite mail na
loka@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE BTC prosimo pokličite
01/810-23-20
ali pošljite mail na
btc@extremevital.com
Artikel je na zalogi v PE Ljubljana Tržaška
Za prevzem artikla v PE Radovljica prosimo pokličite
04/292-77-40
ali pošljite mail na
radovljica@extremevital.com
Za prevzem artikla v PE Maribor prosimo pokličite
059/25-90-40
ali pošljite mail na
maribor@extremevital.com
Artikel lahko naročite preko spleta
 

Kaj pomenijo ikone?

Zemljevid Triglav: Kranjska Gora-Martuljkova skupina-Bohinj SidartaZemljevid Triglav: Kranjska Gora-Martuljkova skupina-Bohinj
Knjiga Igra in biseri SidartaKnjiga Igra in biseri